MANIFEST

Després de més de trenta anys de la transició del nacionalcatolicisme imposat pel règim franquista cap a un estat que s’autoproclama aconfessional, l’església catòlica continua gaudint d’un tracte privilegiat i donant mostres d’una desorbitada influència en la conformació de les polítiques públiques.

L’estat continua avui finançant la confessió catòlica amb uns 6000 milions d’euros anuals, dels quals la meitat es destina a mantenir col·legis religiosos concertats. També es paga amb diner públic el sou dels bisbes i capellans, els professors de catolicisme de l’escola pública i gran part de la restauració i sosteniment de l'enorme patrimoni de l’església catòlica, el segon més gran de l’estat i benefactor de no pocs privilegis fiscals. L’església catòlica continua així -contra l’opinió manifestada per alguns sectors de base dels seus fidels- incomplint impunement i de manera reiterada el seu compromís d’aconseguir els recursos propis suficients per atendre les seves necessitats.

D’altra banda, l’episcopat catòlic, emparat per les concessions de l’estat i utilitzant el seu enorme poder econòmic i mediàtic, no ha deixat de pronunciar-se críticament contra el reconeixement de drets fonamentals, alguns dels quals han estat conquerits després de continuades reivindicacions i esforçades lluites. De forma vehement s’erigeix en posseïdora del monopoli de la vida i la mort oposant-se al dret de morir dignament i al dret de les dones a decidir sobre el propi cos a l’hora de portar a terme o no un embaràs. Tractant d’imposar la seva visió de la sexualitat, purament reproductiva, condemna altres formes de viure-la. Desaprova l’ús dels mètodes anticonceptius i de manera greument irresponsable crida a incomplir les recomanacions internacionals que advoquen per l’ús del preservatiu com a eina provadament eficaç per prevenir la SIDA. Alhora, sense massa escàndol ni vergonya, els nombrosos delictes protagonitzats per capellans catòlics fets públics en els darrers anys romanen sense cap mena de condemna ferma per part de les jerarquies eclesials, que -amb poques excepcions- prefereixen tancar els ulls i atribuir-ho a una campanya de desprestigi. Per altra banda, la seva obcecada defensa d’un únic model vàlid d’unió entre les persones, la família tradicional heterosexual, estigmatitza i criminalitza altres models familiars i les persones gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals.

Aquesta ingerència continuada en els assumptes públics i personals es tornarà a posar de manifest durant la propera visita del màxim jerarca de l’església catòlica a Barcelona. És indignant que en un període de crisi i de retallades socials els poders públics contribueixin a finançar les enormes despeses que comporta aquesta visita amb els nostres impostos, siguem o no creients.

Els que defensem els valors propis d’una societat laica i democràtica rebutgem el manteniment dels privilegis de l’església catòlica en el camp de la fiscalitat, de l’ensenyament i de tot allò públic i volem acabar amb la interferència constant en els nostres drets i llibertats. Per això, ens oposem a la visita del Papa a Barcelona. DEIXEM-NOS D'HÒSTIES: NOSALTRES NO L’ESPEREM!!

divendres, 5 de novembre del 2010

A Girona també ens deixem d'hòsties!

Les companyes de la Plataforma Antipatriarcal de Girona ens fan arribar un manifest de rebuig a la visita papal i ens conviden a participar en els actes que apareixen al cartell (+info a: http://www.antipatriarcal.blogspot.com/).Com ja deveu saber, el Papa Benet XVI visita Barcelona el proper 7 de novembre per beneïr la Sagrada Família. És el mateix Papa que ens nega a les dones el dret a l'avortament, que predica contra els mitjans anticonceptius, que nega el dret a les persones transsexuals a viure la seva sexualitat lliurement, i que mentrestant, dissimula els casos d'abusos a menors dins l'Església, que mou centenars de milers d'euros i paral·litza una ciutat durant dies amb la seva visita, i un llarg etcètera.

És per tot això que des de la Plataforma Antipatriarcal de Girona us convidem a participar a la campanya de rebuig al Papa, que es desenvoluparà durant els dies de Fires i culminarà amb l'inici d'un procés general d'apostasia al qual també us animem a participar.

Per seguir el procés d'apostasia, que coordinarem des de la Plataforma, podeu consultar el nostre bloc: antipatriarcal.blogspot.com, on us anirem informant dels passos que fem. A més, podeu trobar formularis per apostatar al Centre Social La Màquia (c/ dels Verns, 15-17, baixos, al centre de Girona), al Centre Social Okupat Kan Rusk (c/ Comerç, al barri del Pont Major de Girona), al Centre Social Okupat Kan Kolmo (c/del Carme, núm 41, Girona), i a la barraca de Lluita Internacionalista (a l'espai de La Copa), a més de poder-vos-els descarregar per internet i fer-nos-els arribar al Centre Social La Màquia.

Tant al nostre bloc, com al Centre Social La Màquia, com a la barraca de Lluita Internacionalista (a l'espai de La Copa), trobareu còpies del cartell, del manifest i del text per apostatar (us ho adjuntem tot), que podeu agafar i distribuïr com vulgueu.


A més a més, el divendres 12 de novembre reprendrem la temporada de cinèforum amb la projecció de la pel·lícula Amén de Costa-Gavras, en honor a la visita del pontífex (a La Màquia a les 8 del vespre).

Per acabar, us volem recordar que durant aquests dies a Barcelona també s'està tirant endavant una campanya de rebuig que podeu consultar al bloc: deixemnosdhosties.blogspot.com.

Per a qualsevol dubte o suggeriment no dubteu a fer-nos-el arribar a plataformaantipatriarcal@gmail.com.


L'ÚNIC PAPA QUE IL·LUMINA ÉS EL QUE CREMA!
Moltes gràcies,

Plataforma Antipatriarcal de Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada